En İyi 10 Freelance Sitesi

Çalışma saatinizi ve çalışma mekanınızı istediğiniz gibi seçmek ister miydiniz? Cevabınız evet ise freelance çalışmak bizlere bunu mümkün kılıyor. Freelance çalışmak için öncellikle çalışacağınız freelance sitesini seçmelisiniz. Sizler için en iyi 10 freelance sitesini araştırdık ve özelliklerine yer verdik. Keyifli okumalar.

En İyi Freelance Çalışma Siteleri

Freelance çalışabileceğiniz en iyi ve en güvenilir siteler;

Upwork

upwork

 

En Popüler İşler: Programlama ve Web sitesi tasarımı

Upwork, dünyanın her yerinden müşterileri ve freelance çalışanları aynı çatı altında buluşturan web sitesidir. Upwork’te daha çok web tasarımı ve yazılım geliştirme işleri vardır, bunun dışında müşteri hizmetleri ve muhasebeye kadar çok geniş bir iş yelpazesi sunar.

Upwork üzerinden müşterilerin ve freelance çalışanların bağlantı kurmalarının iki yolu vardır; ya freelance çalışan bir hizmet oluşturur ve bu hizmetleri satın almak isteyen müşteriler satın alır ya da müşteriler yaptırmak istediği işlerin ilanını verir freelance çalışanlar bu ilanlara başvurur.

Upwork ile freelance olarak başlamak için öncellikle bir profil oluşturmalısınız. Profiliniz de kendiniz, hizmet vereceğiniz alan ve iş deneyimleriniz hakkında bilgi vermelisiniz. Özenli bir profil hazırlamalısınız unutmayın müşteriler hizmetinizi satın almadan önce sizi profilinizden inceleyecektir.

Upwork’ün komisyon oranları diğer freelance platformlara nazaran biraz fazladır fakat kazandığınız para miktarı arttıkça komisyon oranı azalmaktadır. Örneğin, 500 Dolarlık bir iş için komisyon oranı %20 iken, 750 Dolarlık bir iş için bu komisyon oranı %10’dur.

Ödemelerinizi ise, PayPal veya banka havalesi olarak alabilirsiniz.

Upwork hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. (Upwork Nedir? Nasıl Para Kazanılır?)

Fiverr

fiverr

En Popüler İşler: Dijital pazarlama ve Sosyal medya danışmanlığı

Fiverr, freelance platformlar arasında en çok bilineni ve en fazla Türk kullanıcıya sahip olan web sitesidir. Seslendirme, çeviri yapma ve logo tasarlama gibi birçok iş için freelance çalışan ile işletmeleri buluşturan platformdur.

Bu serbest çalışan web sitesi hem serbest çalışanlar hem de işletme sahipleri için çok basit bir arayüzüne sahiptir. Fiverr’da freelance çalışanlar konser (hizmet) yaratırlar müşteriler ise satın alırlar, freelance çalışanlara satıcılar, hizmetlerine konserler ve müşterilere alıcılar denildiğini unutmayın.

Fiverr’a üye olmak oldukça basittir ve ücretsizdir.

Bir müşteri bir hizmet satın aldığında, Fiverr otomatik olarak müşterinin hesabından ücret alır ve parayı bir havuzda bekletir. Daha sonra freelancer tarafından işi teslim edildiğin de Fiverr komisyon ücretini alarak ve freelancera teklif edilen fiyatın %80’ini gönderecektir.

Her bir freelance çalışan hesap seviyesine bağlı olarak, kazandığı parayı çekmesi 14 gün kadar sürebilir. Banka kartı, PayPal ve banka havalesi gibi birçok ödeme alma seçeneği vardır.

Fiverr hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. (Fiverr Nedir? Nasıl Para Kazanılır?)

Toptal

toptal

En Popüler İşler: Yazılım geliştirme ve Finansal danışmanlık

Toptal, freelance platformlar arasında en donanımlı freelance çalışanlara sahip olan platform diyebiliriz. Toptal, iş kategorileri yazılım geliştirme ve web site tasarlamadan, kalite yönetimine kadar uzanmaktadır.

Toptal’da freelance olarak çalışmak için, çok kapsamlı bir başvuru sürecinden geçmeniz gerekiyor. Ayrıca ileri derece de İngilizce bilmelisiniz. Başvuru yaptıktan sonra 5 adımdan oluşan bir kabul sürecinden geçersiniz. Bu eleme sürecinde başvuranların yalnızca %3’ü kabul görmektedir.

Kabul sürecini geçtikten sonra, Micosoft ve Airbnb gibi en iyi müşteri ve şirketlerden gelen çeşitli işlerde çalışma fırsatı bulabileceksiniz. Bununla birlikte, testte başarısız olmak, başvuru sürecinizi birkaç aya kadar beklemeye alacaktır.

Kazandığınız paraları PayPal veya banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

BiOnluk

bionluk

En Popüler İşler: İçerik yazarlığı ve Logo tasarımı

Fiverr’ın Türk versiyonu diyebiliriz. Türkiye çapında en popüler freelance sitesi, kaydolmak için tek seferlik 20 TL ödemelisiniz. Kaydolduktan sonra profil oluşturmalı ve hizmet satışa sunmalısınız. Yazımız da yer verdiğimiz diğer freelance sitelerin hepsi uluslararası siteler fakat BiOnluk yerli ve sadece Türk kullanıcılara sahip bu nedenle diğer freelance sitelerde ki kadar iş çeşitliliğine sahip değil ancak giderek artan kullanıcı sayısı ile gelecek vadetmektedir

Ayrıca BiOnluk üzerinden İnstagram takipçi sayısı, bilgisayar ya da mobil oyunlar içerisinde geçerli para satışları gibi farklı para kazanma yöntemleri de vardır.

Freelancer.com

Freelancer

 

En Popüler İşler: Metin çevirisi ve Sosyal medya pazarlaması

Freelancer.com, dünyanın dört bir yanından freelancerların ve şirketlerin çeşitli projelerde uzaktan iş birliği yaptığı başka bir freelance sitesidir. Geniş uzmanlık yelpazesi sayesinde, müşteriler her türden çalışanı, çalışanlar ise her türlü müşteriyi kolayca bulabilirler.

Freelance çalışan veya işletme sahibi olarak kaydolabilirsiniz. Freelance olarak kaydolmak için her freelance sitesi gibi profil oluşturmanız gerekiyor. Profiliniz de yeteneklerinizden ve deneyimleriniz hakkında bilgi vermelisiniz.

Projelerin yanı sıra Freelancer.com görsel veya tasarım çalışması gibi birçok alanda yarışma düzenler. Freelance çalışanlar, bu yarışmalara katılarak para kazanabilirler. Ayrıca 7/24 canlı müşteri desteği sunmaktadır.

Freelancerlar, işi tamamladıktan sonra ödeme alacaktır. Ancak Freelancer.com, komisyon olarak kazancınızın yaklaşık %10’unu alacaktır diğer freelance sitelere göre bu orana daha düşüktür. Çoğu freelance sitesi gibi, ödemeleri PayPal veya banka hesabınıza havale edebilirsiniz.

Flexjobs

flexjobs

En Popüler İşler: Makale yazarlığı ve İçerik pazarlama

Flexjobs, adından anlaşılacağı serbest, yarı zamanlı ve tam zamanlı işler dahil olmak üzere esnek ve uzaktan fırsatı sunan web sitesidir. Bu sitede birçok kategoride iş bulabilirsiniz fakat çoğunlukla yazma işleri vardır.

Flexjobs, dolandırıcılıkları minumuma indiren güvenlik sistemlerine sahiptir. Web sitesinde bulunan her işin yasal olmasına büyük önem verir. Bütün freelancerları ve işletmeleri inceler sahte veya dolandırıcı olanları sistemden engeller. Ayrıca Flexjobs diğer freelance platformların aksine web sitesinde reklam göstermez.

Flexjobs aracılığıyla freelance çalışmak istiyorsanız siteye abone olmanız gerekmektedir. Farklı abonelik türleri vardır, bunlardan en ucuzu haftalık 6,95 Dolardan başlar. Abonelik seviyeniz arttıkça daha özelleştirebileceğiniz bir profile sahip olursunuz ve iş listesine sınırsız erişim hakkına sahip olursunuz.

Abone olmak için ödemeyi PayPal veya banka hesabınızdan yapabilirsiniz ve 30 günlük memnuniyet garantisi vardır, yani Flexjobs’tan memnun kalmazsanız para iadesi alabilirsiniz. Kazançlarınızı da aynı şekilde PayPal veya banka hesabından alabilirsiniz.

Guru

guru

En Popüler İşler: Pazarlama ve Programlama

Guru, dünyanın herhangi bir yerindeki freelance çalışan ve şirketlerin uzaktan birbirleri ile çalışabileceği bir yerdir. Şirketler, programcılar, grafik tasarımcılar ve sanal asistanlar gibi farklı yeteneklere sahip freelancerlar ile çalışabilir. Üyelik ücretsizdir fakat ücretli üyelikler aracılığıyla profilinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Bu freelance web sitesinde işletmeler ihtiyacı olan hizmetler hakkında iş ilanı açar freelancerlar ise başvururlar. Guru üzerinden freelance çalışmak için öncelikle kaydolarak ve bir serbest çalışan profili oluşturun. Sistem, sizin yeteneklerinizi ve tecrübelerinizi inceleyerek sizin için en uygun iş ilanlarını karşınıza çıkaracaktır.

Freelancerlar, büyük veya küçük projeler için teklif verebilir ve her proje için sabit bir fiyat vardır. PayPal ve banka havalesi dahil olmak üzere ödemelerinizi almak için birden fazla yöntem vardır. Guru’nun güzel bir avantajı ise SafePay koruması ile ödemeleriniz zamanında ödenir.

People Per Hour

People Per Hour

En popüler işler: Programlama ve Pazarlama

People Per Hour, adından da anlaşılacağı gibi işletmelerin çeşitli projeler için saatlik veya sabit ücretle işe alınacak freelance çalışanlar bulmasına yardımcı olur. Web site tasarımı, pazarlama ve gazetecilik gibi farklı sektörlerde çalışan binlerce kullanıcısı var.

Siteye kaydolurken ücretsiz şekilde bir hesap oluşturabilir ve bir profil oluşturmaya başlayabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra bir onay sürecinden geçer. Başvurunuz onaylandıktan sonra People Per Hour’da para kazanmak için birden fazla kategorideki işlere göz atabilirsiniz. İşlere başvurmak için hakkınız 15 adet ile sınırlıdır daha fazla işe başvurmak için teklif hakkı satın almalısınız.

Çoğu freelance sitesi gibi People Per Hour’da freelance çalışanlarından komisyon almaktadır bu komisyon 350 Dolara kadar %20’dir fakat kazandığınız para miktarı arttıkça komisyon oranı azalacaktır.

Ödemelerinizi PayPal veya banka hesabınıza rahatlıkla aktarabilirsiniz.

99designs

99designs

En Popüler İşler: Logo ve Grafik tasarımı

99designs, iş arayan tasarımcılar için birçok iş fırsatı sunuyor. 99designs özellikle tasarımcıları ve işletmeleri bir araya getirmek için hazırlanmış freelance sitesidir. Logo tasarımından, t-shirt tasarımına ve kitap kapaklarına kadar çeşitli tasarım projeleri hakkında iş seçenekleri mevcuttur.

Kaydolduktan sonra, bir profil oluşturmanız ve kendiniz ve deneyimlerinizden bahsetmelisiniz. Ayrıca daha önce yaptığınız tasarımları eklemeniz istenecektir. 99designs ekibi başvurunuzu inceleyecek ve tasarımcı seviyenizi belirleyecektir. Seviyeniz ne kadar yüksek olursa, sitede o kadar fazla ön planda olacaksınız bu nedenle profilinizi hazırlarken özen göstermelisiniz.

99designs, uzmanlığınıza göre serbest iş aramayı kolaylaştıran çok detaylı bir filtre sistemine sahiptir. Yeteneklerinize göre mevcut işler filtreleyerek kendiniz için uygun işlere erişebilirsiniz.

Herhangi bir işi tamamladığınıza, 99designs 100$ ‘lık bir tanıtım ücreti ve %5 ile %15 arasında değişen bir komisyon ücreti talep edecektir. Ödemeleriniz en fazla 3 iş günü içinde PayPal veya Payoneer aracılığıyla hesabınıza aktarılır. Hesap seviyeniz ne kadar yüksekse ödeme alma hızınız da o kadar yüksek olacaktır.

Behance

Behance

En Popüler İşler: İllüstrasyon ve Fotoğrafçılık

Behance diğer freelance sitelerden farklı olarak, yaratıcı yetenekler için var olan web sitesidir. Dünya her yerindeki insanlar bu web sitesini animasyonlar ve illüstrasyonlar gibi yaratıcı çalışmalarını paylaşmak için kullanıyor.

Freelance bir çalışansanız ister web tasarımcısı veya animatör olun, Behance potansiyel müşteriler tarafından keşfedilmenizi sağlar. Kaydolup profil oluşturarak başlayabilirsiniz.

Freelance çalışanlar, yeteneklerine ve kategorisine göre kişiselleştirilmiş bir iş önerisi listesi alacak ve bu da sizin yeteneğinize uygun iş bulmanızı kolaylaştıracaktır.

Ödemeler PayPal veya banka hesabınız aracılığıyla yapılır.

Sonuç

Freelance çalışmak istiyorsanız bu dileğinizi yerine getirebileceğiniz en iyi freelance siteler hakkında bilgi verdik sizlerde yeteneklerinize ve deneyimlerinize en uygun olan freelance sitesini seçerek freelance çalışarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir